Brugskunst er personlighed i indretningen

Det er vist ikke til at overse, at brugskunst er begyndt at blive en væsentlig del af indretning, og det bliver hyppigt brugt til at skabe personlighed i indretningen.
Brugskunst har en særpræget twist, og det findes oftest i alverdens mønstre, farver og typer, på den måde kan du præge din indretning med fokus på din personlighed. På den måde viser du din personlighed i din indretning med brugskunst – samtidig med, at det skaber en dejlig hyggelig stemning.


Mange typer personlighed


Som nævnt har enhver brugskunst artikel sin helt egen personlighed – ligesom mennesker – derfor findes der alverdens typer af brugskunst. Herunder ses de mest hyppigste former for brugskunst, som findes i husstandenes indretning:
• Unika keramik
• Lysestager og lanterner
• Krukker, skåle og bakker
• Glaskunst og stearinlys
• Skilte og belysning
• Duftartikler og boligtekstiler
Du kan – med brugskunst – både præge din indendørs indretning, men det er faktisk blevet mere og mere normalt også at præge sin indretning uden for ens fire vægge. Dette ses oftest blive udført med flotte og unikke krukker, flotte lysopsatser og gerne en flot belysning. Også udendørsmøbler bliver præget af brugskunst-bølgen med flotte puder, tæpper m.v. lavet af flotte tekstiler. Nu kan dine gæster mærke din personlighed allerede inden de møder den hyggelige og varme indendørs indretning.
Brugskunst er ikke kun ”fra gamle dage” i hvert fald ikke KUN. Det er nemlig blevet mere og mere moderne, næsten helt essentielt at bruge brugskunst i sin indretning.
Flere og flere virksomheder er begyndt at producere brugskunst på deres store fabrikker, hvorimod at brugskunst engang blev produceret håndlavet. Denne håndlavede brugskunst kaldes nu unika keramik. Nemlig keramik som er helt unikt, fordi at det er produceret i hånden.


Kunst som kan bruges


Brugskunst, det er et lidt spøjst ord, for hvad betyder det egentlig, hvad er brugskunst for noget?
Ordet er et meget vidt begreb, og det er meget forskelligt fra person til person hvad de forbinder med ordet.
Helt konkret forbindes ordet oftest med noget lidt unikt, og anderledes, og gerne noget personligt i indretningen. – Det skal gerne være særpræget og tilføje indretningen noget specielt.

Deles ordet op giver det meget bedre mening, nemlig kunst som kan bruges, og så tænker man vel, kan alt kunst ikke det?
Brugskunst er tildelt det ord, fordi produkterne oftest bliver brugt til mere end ”bare at hænge eller stå” det bliver nemlig oftest tilført andre indretningsartikler, eksempelvis blomster i en brugskunstvase, eller mad på en unik tallerken.
Den helt konkrete betegnelse er ”håndlavede genstande som dækker både til æstetiske og brugsmæssige behov”

Historien bag brugskunsten


Brugskunst har ikke blot været trendy nu til dags, hele ideen bag brugskunst og udførslen heraf går mange år tilbage. I omkring midt i det 19. århundrede opstod bevidstheden om en æstetisk genstand som samtidig kunne benyttes sammen med andre indretningsartikler.
Der er ingen korrekt eller forkert måde at lave brugskunst på, man kan faktisk udvikle sine helt egne produkter, og være så kreativ som man ønsker. – så bliver det også mere personligt og unikt, og man kan lave det ud fra helt egne mål og behov.

Romantisk og moderne indretning


Selvom der ingen korrekt måde er, at lave brugskunst på, så findes der stadig nogle meget udbredte temaer inden for brugskunstverdenen.
Oftest inspireres brugskunst af fransk landstil og gerne med et romantisk præg. Romantik er a lig med hygge, og hvorfor ikke præge indretningen med noget hyggeligt – og i så fald noget romantisk?
Udover de traditionelle temaer med inspiration fra Frankrig og de romantiske elementer, præges brugskunst også af noget klassisk og unikt. Her er krukker, vaser og meget mere lavet af især fattigmandssølv og glaskrukker, ofte proppet med et hav af forskellige farver. – her tilføres indretningen noget humoristisk.

Billig brugskunst online og i butik


Brugskunst behøver ikke at være en dyr tilføjelse til indretningen. Ikke nok med, at du sagtens kan lave brugskunst selv, så er flere og flere butikker såsom eksempelvis isenkræmmere begyndt at tilføre vaser, stearinlys, lysestager og andre kunstartikler til deres sortiment.
Men du behøver ikke at gå ned i den lokale isenkræmmer, flere og flere butikker går nemlig online. Her anbefaler vi at du med det samme søger efter brugskunst på nettet, og du vil nu finde frem til yderst brede sortimenter, med noget til enhver smag både det franske og romantiske, men også de humoristiske og klassiske. Her vil du oftest også få de bedste og laveste priser på brugskunst.