Balloner er ideelle til alle fester

Om du holder børnefødselsdag, bryllup eller rund fødselsdag, kan balloner altid bruges.

 Jeg elsker at bruge balloner, når jeg for eksempel skal pynte til en fødselsdag eller finde på selskabslege. Ballonerne er en billig og nem måde at dekorere på, men de er også ideelle, hvis du mangler et sjovt indslag til festen.

Der er mange måder at bruge balloner på til din fest. Jeg er glad for at bruge helium balloner til mine dekorationer – nedenunder kan du læse mere om, hvad jeg bruger balloner til, når jeg skal pynte op til fest – og jeg nævner også et par ballonlege, som er et hit blandt børn og voksne.

Kreative ideer til dekorationer med balloner til fest

Jeg laver ofte ballonbuketter, hvor jeg binder flere balloner sammen, gerne i forskellige farver og former. Jeg placerer dem rundt omkring i lokalet, så som i hjørnerne, hvor der ofte er ekstra plads. Buketterne kan også bruges som dekorationer til fotovægge som en slags kulisse, for at forevige minderne. Hvis du går all-in på ballontema, kan de også bindes på stole og borde.

En anden god måde at dekorere med balloner på, er ved at hænge dem i loftet. Her skal der helium til.

Jeg puster ballonerne op med helium, for derefter at hænge en snor i. Det giver en super fed effekt, som nærmest tilføjer en magisk stemning til festen. Alt efter temaet, kan snorene være af gavebånd, silkebånd eller en mere rustik snor.

Jeg har forsøgt mig med at sætte et billede for enden af snoren med en klips. Jeg skulle holde rund fødselsdag, og havde et polaroid-kamera med til festen. Gæsterne kunne selv tage billederne og sætte dem fast på ballonerne – så det blev både en form for selskabsleg, pynt og mindevæg.

Til mit barns 7-års fødselsdag, brugte jeg balloner til at pynte op i haven. Her pustede jeg selv ballonerne op, hvorefter jeg bandt cellofan omkring dem, og fæstnede det med et bånd om knuden. Jeg satte ballonerne fast på en pind, som var ca. 50cm lang, og satte dem i vores blomsterbede. Ballonerne ligner farverige slikkepinde, og børnene blev vildt begejstrede for dem!

Ballonlege til fest

Ballonlege er ikke kun for børn. Jeg har brugt ballonlege i mange år som et festligt indslag. En klassiker indenfor ballonlege, er ballondans. Her binder du en ballon rundt om anklen, hvor gæsterne forsøger at springe hinandens ballon ved at trampe på den. Når ballonen er sprunget, er man ude – vinderen er den sidste, som har en intakt ballon.

Jeg har også haft succes med at hænge ballonerne op på en væg, hvor vi skyder dartpile efter dem. Den, som rammer flest på ét minut, har vundet.

Jeg kan i øvrigt anbefale, at du køber dine balloner og helium hos heliumballoner.dk – de har et stort udvalg til en god pris, samt hurtig levering. Jeg håber, at du føler dig inspireret til at gå i gang med at bruge balloner til fest, både som dekoration, men også som festleg.