Få udbetalt pensionen i bidder med ratepension

Hvis du er under 60 år, kan du oprette din egen ratepension. Men hvad er en ratepension egentlig og hvordan fungerer det? Er der overhovedet nogle fordele ved denne form for pension? Disse spørgsmål får du svar på her. Først og fremmest mere om hvad denne pensionstype går ud på. Man kan selv oprette ordningen eller man kan gøre det gennem ens arbejdsplads. Det er smart, fordi man kan trække indbetalingerne fra i skat. Dermed kan du få et større personfradrag. Hvis du indbetaler gennem din arbejdsplads, er der ingen grænser for hvor meget du kan indbetale om året. Det er der derimod, hvis du indbetaler til en privat pensionsopsparing. Derfor er det helt klart bedst at gøre det gennem en firmapension.

 

Indbetal til ratepensionen

Du kan altså selv styre om du vil indbetale til pensionen privat eller om du vil gøre det gennem pensionsordnbingen på dit arbejdet. Sidstnævnte kræver selvfølgelig at der er en pensionsordning på dit arbejde. De fleste steder har en ordning, men hvis du er i tvivl kan du altid snakke med din chef om det. Ved en ratepension er du helt selv herre over, hvor meget du indbetaler af gangen. Du kan gøre det nemt for dig selv ved at lave en fast indbetaling hver måned. Måske har du lidt ekstra penge tilovers nogle måneder, her kan du så selv gå ind og indbetale ekstra penge til pensionen.

Der er dog også nogle regler i forhold til indbetalingen. Da indbetalingen kan trækkes fra i skat gennem et fradrag, er der et loft på hvor meget dette fradrag er på årligt. I 2017 kan fradraget maksimalt være på 53.500 kr. efter AM-bidrag. Hvis man ønsker at indbetale mere end dette kan man få det overskydende beløb udbetalt eller overføre beløbet til en livsvarig livrente og få fradraget på den måde. Klik ind på http://flytpension.dk/ratepension/ for at læse mere om mulighederne for at begynde at indbetale til ratepensionen.

 

Fordele ved ratepension

 

Men kan det så overhovedet betale sig? Denne pensionsordning er helt klart mest attraktiv for de personer, der betaler topskat. Det kan dog også være en fordel for folk, der gerne vil have styr på hvor meget man har i pension. Nogle mennesker holder ikke øje med om de betaler til deres pension og i så fald hvor meget. Andre personer kan godt lide at vide, at de har nok penge til deres alderdom. I så fald er ratepensionen en oplagt måde at gøre det på.

Pensionen deles op i bidder over en periode mellem 10 og 25 år. Det vil sige at du kan nå at spare mange penge sammen mens du arbejder og herefter har du mulighed for at få pensionen udbetalt i bidder gennem alderdommen. Du kan få den første udbetaling, når du når din pensionsalder. Der er særligt gode fordele, hvis du opretter ordningen gennem din arbejdsgiver. Her kan du spare penge og der er desuden heller ikke noget loft på de månedlige indbetalinger.