Rosévinssæsonen er skudt i gang

Sol og sommer har ramt os. Folk stimler sammen i diverse parker, rykker ud på altanen eller terrassen, eller hiver vennerne med en tur på stranden. Dermed er der dømt ægte sommerstemning over Danmark. Men én ting er sikkert, og det er, at hele sommerstemningen forsødes, hvis der indgår en flaske iskold rosévin. Det er et sikkert hit til et par hyggelige timer i en park, eller til den gode sommersalat, hvis man inviterer på middag om aftenen

Sådan kan din rosévin nydes
I mange danske supermarkeder ser man her i sommerperioden, hvordan hylderne pludselig er proppet med den lækre, lyserøde drik. Nogle steder kan den købes kold. Er du ikke så heldig, at få fingrene i en iskold flaske, er der heldigvis råd for dette. En halv times tid i din fryser derhjemme, og din rosévin bør være klar til at drikke. Skulle du gå hen og glemme flasken i fryseren, så fortvivl ej. Den nye dille her til sommer er nemlig Frosé – en slush ice lavet på rosé. Den perfekte læskedrik til en brandvarm sommerdag.

 

Hvad end du ønsker at nyde et glas vin til maden, eller eksperimentere med frosé’en, kan du finde den perfekte flaske til lejligheden ved at klikke her.

 

Hvad er rosévin?

Rosévin kendes let fra rødvin og hvidvin grundet dens lyserøde farve. Den lyserøde farve opstår, da vinen laves af en blå drue. Drueskallen afgiver farve til vinen. Dog får drueskallerne ikke lov til at trække længe, men fjernes efter kort tid. Modsat kan en mørk rødvin ofte have trukket i flere uger, hvilket gør vinens farve mere dunkel.

 

Den lyserøde farve, som opstår ved processen, bliver ofte betegnet som feminin. Dermed er vinen også blevet trendy, da man kan lave flotte og sommerinspirerede drikke med den lyserøde farve.