Få børnene væk fra computeren med legetøj til haven

Mange forældre oplever problemer med at få deres børn væk fra computeren. Da der er mange gode muligheder for underholdning på internettet, har børn det med at bruge meget tid foran skærmen. Man kan som voksen også have tendens til bare at sætte sine børn foran skærmen, da det er den nemmeste måde at få lidt ro på derhjemme. Dog er det utrolig vigtigt, at man sørger for, at ens børn bliver stimuleret via leg i den virkelige verden, da det er her, hvor børnene rigtigt kan få lov til at spejle sig i de voksne. Samtidig er det også langt nemmere for børnene at danne sunde relationer, hvis de leger i den virkelige verden. Man skal som voksen derfor også sørge for, at der bliver skabt de helt rigtige rammer for, at børnene kan komme ud og lege. For udover, at det selvfølgelig er en udfordring at få børnene væk fra skærmen, kan det også være svært at få børnene ud og lege, hvilket også er vigtigt for børnenes sundhed.

 

Den nemmeste måde at få børnene ud på er ved at have en masse legetøj til haven, som kun er i haven, og som man derfor er nødt til at gå udenfor for at lege med. På den måde gør man det altså attraktivt for børnene at befinde sig udendørs. Hvilket legetøj man vælger at købe afhænger selvfølgelig af husstandens børn, det vigtigste er bare, at man finder noget legetøj, som virkelig gør det sjovt at være udenfor. Det kan både være legetøj som barnet kan lege med alene, men også legetøj som fungerer godt i en fælles leg for flere børn samtidig. Det at inspirere til en god udendørs leg behøver faktisk ikke at være en stor udfordring, hvis bare man har nogle gode muligheder for at skabe en god leg.

Legetøj til haven skal ofte fornyes

Problemet med legetøj til haven er, at det lynhurtig bliver slidt, hvis man glemmer at rydde op hver eneste dag. Når legetøj skal være udendørs bliver det automatisk rigtig beskidt og samtidig bliver det også udsat for en del i forhold til vind og vejr, hvilket selvfølgelig gør, at det lynhurtigt slides op og kommer til at se gammelt og kedeligt ud. Derfor går udendørs legetøj også ofte i stykker, hvis ikke det er af god kvalitet. Dog er det samtidig sådan, at selv hvis legetøjet er af god kvalitet, vil man opleve, at det hurtigere slides op end legetøj, som man har indendørs. Derfor vil man også opleve at legetøj til haven ofte skal fornyes. Der er ingen inspiration i at skulle lege med kedeligt og slidt legetøj, og derfor er det vigtigt, hvis man ønsker at holde motivationen oppe, at man holder legetøjet pænt. Man kan selvfølgelig forlænge legetøjets levetid ved, at man husker at rydde op og stille tingene ind over natten. Dog vil man stadig opleve at legetøjet hurtigt bliver kedeligt at se på, og derfor skal legetøjer udenfor altså ofte fornyes.

Legetøj til haven har mange former

Når man tænker på legetøj til haven, vil de fleste måske tænke på forskellige spande og skovle til sandkassen eller et gyngestativ med rutsjebane. Dog er udendørslegetøj meget mere end blot de klassiske legestativer og sandkasser. Legetøj til haven kan nemlig også være vandballoner eksempelvis. Det er ikke legetøj, der passer til alle årstider, og vil heller ikke være noget, som børnene kan lege med hver eneste dag. Dette er netop også grunden til, at det giver masser af motivation til at lege udendørs, når man finder de små balloner frem.