Rensning af tagrender

For de fleste er rensning af tagrender et surt stykke arbejde, der bare skal overstås. Til gengæld er det også en enormt vigtig ting at få gjort, hvis du vil undgå at få skader på dit hus.

Man kan godt rense sine tagrender selv, men det er vigtigt at overveje, om det er hensigtsmæssigt, og kan gøres sikkert og forsvarligt. For mange vil det være en bedre løsning at få professionel hjælp til rensning af tagrender. Så slipper du også for at stå med den kedelige og besværlige opgave selv!

Tagrender skal renses oftere end du tror

De fleste tror, at tagrender ikke kræver hyppigt vedligehold, men det er faktisk ikke helt rigtigt.

En god tommelfingerregel er, at tagrender som minimum skal renses én gang om året – men det er kun, hvis du ikke bor i nærheden af træer eller andet bevoksning.

Bor du derimod i nærheden af tæt bevoksede områder, såsom en skov eller park, har du mos på taget, eller har du en have med træer og planter, skal rensning af tagrender formentlig ske oftere.

Det er ikke alle, der er opmærksomme på, at ens tagrender hurtigere bliver beskidte og tilstoppede, når man bor nær meget bevoksning. Her vil grene, blade, mos og andet dog hurtigere samle sig i dine tagrender.

Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke får renset sine tagrender ofte nok.

Forsøm ikke dine tagrender

Formålet med tagrender er at lede vand fra regn, sne og slud væk fra dit hus. Hvis du forsømmer rensning af dine tagrender i længere tid, vil de blive fyldt med bevoksning, så vandet ikke længere kan løbe igennem. Vandet vil i stedet falde ud til siderne, og kan ramme folk, der står under dem. Hvad der er endnu værre er, at det kan give vandskader, ødelægge husmuren og give fugt og skimmelsvamp. Det kan altså blive dyrt, og ikke mindst farligt i længden, hvis du ikke får renset dine tagrender ofte nok.

Sådan renser du dine tagrender

Mange vil gerne selv prøve kræfter med rensning af tagrender for at spare penge. Hvis du vælger at gøre det, er det vigtigt at sikkerheden er i orden. Brug en god stige, og hav gerne nogen til at stå på jorden og holde den. Fjerner du skidtet fra tagrenderne med hænderne, er det en god idé at bruge nogle solide, vandtætte handsker. Der gør arbejdet mindre beskidt, men det forhindrer også, at du stikker eller river dig på de små grene, der kan ligge i tagrenderne. Du kan med fordel også vælge at bruge en tagrendeskovl. Når du har renset dine tagrender, bør du også spule dem efter med vand. På den måde sikrer du, at det sidste skidt kommer væk, og du kan tjekke at faldet mod nedløbet er korrekt.

At rense tagrender kan være et stort og tidskrævende arbejde, som også er fysisk hårdt. Hvis du ikke har mod på at gøre det selv, er der mange muligheder for at få hjælp til rensning af tagrender. Et professionelt firma vil som regel også have bedre udstyr og tjek på sikkerheden. For mange vil det absolut være pengene værd.